septembrie 27, 2021

CadMere.Ro

Cel mai bun site

Cartofi cu usturoi verde, la cuptor

Am preparat pe repezeala acesti cartofi. Gustul bun a fost dat de primul usturoi de primavara aparut . In plus am mai folosit ardeiul kapia ce-mi statea in cale . Ce-i drept si regimul termic al prepararii a fost sinuos dar pana la urma a iesit ceva bun .
 Am preparat cartofii in acelasi timp cu o tava de peste . Unii au servit doar cartofi , altii au servit si una si alta .

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 manuta de patrunjel verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei
  • fulgi de chilli
  • sare

Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi verde, la cuptor:

  • Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai.
  • Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia 😀 ] .
  • Kapia se taie cubulete .Usturoiul si ceapa se marunteste .
  • Amestecati cartofii cu sare , ulei , ardei si verdeturile pregatite .
  • De la patrunjel am pus la inceput doar coditele tocate .
  • Presarati deasupra cu fulgi de chilli .
  • Dati tava la cuptorul preincalzit la 280 grade .
  • In 10 minute cartofii erau crocanti pe deasupra si jumatate cruzi pe dedesupt .
  • Am intors cartofii si am redus temperatura la 205 grade.
  • Am mai pregatit cam 15 minute la aceasta temperatura .
  • La servire am presarat restul de patrunjel verde pe deasupra .
  • Pofta buna !!!

Sfaturi

1

Cartofii cu usturoi verde se pot servi intr-o zi de post dar se pot servi si ca garnitura .

2

La cartofii cu usturoi verde serviti alaturi salata preferata .

3

Salata mea preferata stiu prietenii de care este !!!