septembrie 27, 2021

CadMere.Ro

Cel mai bun site

Ciorba de fasole pastai cu smantana si usturoi

Ciorba de fasole pastai este o ciorba gustoasa si foarte usor de pregatit. O reteta simpla si rapida de ciorba plina de arome care poate fi pregatita in orice anotimp, cu fasole pastai congelata iarna sau fasole proaspata vara. Aceasta ciorba poate fi acrita cu iaurt sau zeama de lamaie daca va plac ciorbele mai acre sau puteti renunta la smantana si iaurt daca doriti sa pregatiti o ciorba de fasole pastai de post. La fel de bine pentru o ciorba mai consistenta se poate adauga putina afumatura, bacon, costite afumate de porc sau felii sutiri de slaninuta afumata de porc.

click aici 👇

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu sau ardei capia
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 rosie
  • 5-6 catei de usturoi
  • 400g fasole pastai congelata
  • sare, piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 200g smantana pentru gatit
  • cateva frunze de marar
  • 2,5-3L apa fierbinte
click aici 👇

Mod de preparare

  1. Se curata morcovul si ceapa de coaja, se spala apoi se taie cubulete potrivite pentru ciorba
  2. Intr-o oala se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si morcovul, se calesc 2min la foc potrivit
  3. Se toarna apa fierbinte si se lasa la fiert 15min, apoi se adauga fasolea pastai, ardeiul gras taiat cubulete si rosia taiata felii mai subtiri, acum se pun si condimentele, cimbru uscat, sare si piper
  4. Ciorba se lasa la fiert inca 15-20min sau pana cand fasolea pastai este fiarta
  5. Intre timp, intr-un vas mai mic se pune smantana pentru gatit impreuna cu usturoiul presat apoi se adauga treptat 2-3 polonice de ciorba, se toarna compozitia in oala cu ciorba, se lasa sa dea 2-3 clocote se opreste focul si se adauga frunzele tocate de marar, frunzele de marar pot fi lasate intregi si se scot inainte de servire
  6. Se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire

sursa: retete-culinare-cu-dana-valery.ro

click aici 👇