septembrie 23, 2021

CadMere.Ro

Cel mai bun site

Mâncare de linte de post, cu roșii și legume, rețeta italiană Lenticchie in umido

Mâncare de linte de post, cu roșii și legume, după rețeta italiană Lenticchie in umido, prezentată în forma unui tutorial video, în care vei descoperi una dintre cele mai gustoase rețete de post cu linte. În articolul de mai jos găsești rețeta video, lista de ingrediente cu gramaje exacte, numărul de calorii/porție.

De curând, a ajuns și la mine o provocare lansată de faimosul brand de roșii conservate Cirio: gătește italienește! Provocarea mi-a adresat-o Chef Antonio Pasarelli, care mi-a spus să aleg o rețetă care să-mi aducă aminte de Italia. M-am bucurat și am acceptat deîndată. M-am gândit că va fi chiar ușor, ținând seama cât de mult iubesc Italia și bucătăria italiană. În primul moment, nu mi-a trecut prin minte că exact această dragoste față de bucătăria italiană este, de fapt, capcana! Ce să aleg?

Advertising

Ce să gătesc? Mă tentează atât de multe preparate încât aș putea găti zilnic câte unul, ani și ani de zile! M-am gândit la o abordare diferită: ce ingrediente am descoperit în Italia? Păi, a fost anghinarea! Mi-a plăcut așa de mult c-am venit acasă cu o sacoșă întreagă! Atunci am postat rețeta de Anghinare a la romana. Dar unde găsesc eu acum anghinare? Nu, trebuie să mai fie și altceva. Și mi-am amintit: în 2005, în timpul primei mele călătorii în Italia, am mâncat pentru prima dată linte! Banala linte, pe care nu am descoperit-o aici, ci tocmai în Italia. Ingredientul fiind ales, mai rămânea să aleg și rețeta. Și pentru că suntem în timpul postului, m-am gândit că multor cititori le-ar prinde bine o rețetă de post. Și-am decis să fie o mâncare de linte de post, în sos de roșii și legume, care în Italia e foarte cunoscută sub denumirea de lenticchie in umido.

  • 320 de grame de linte galbenă/verde
  • 1 ceapă de mărime medie (80-90 de grame)
  • 1 tijă de țelină apio (~80 de grame)
  • 1 morcov (~80 de grame)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 30 de ml. de ulei de măsline
  • 250 de grame de cubulețe de roșii – am folosit Cirio Polpa
  • 1 litru de supă de legume
  • sare și piper după gust
  • opțional: pătrunjel verde tocat și puțin ulei de măsline extravirgin, pentru stropit pe deasupra în momentul servirii