septembrie 23, 2021

CadMere.Ro

Cel mai bun site

Placinte la tigaie cu branza telemea, cozi de ceapa verde si marar

Placinte la tigaie cu branza telemea, cozi de ceapa verde si marar, o reteta simpla de aluat de placinte fara drojdie care se fac foarte usor cu doar cateva ingrediente simple. Placintele ies moi si pot fi pastrate pana a doua zi, sunt la fel de gustoae si nu se intaresc. Din ingredientele pentru aluat ies 10 placinte numai bune de servit atat calde cat si reci.

  • Portii:10 Persoane
  • Timp de preparare:35min
  • Timp de gatit:8min
  • Dificultate:Usor
click aici 👇

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • 600g faina,am folosit faina Tip BL 55(faina ungureasca)
  • 10g sare
  • 380ml apa calduta
  • Umplutura de branza
  • 300g branza telemea
  • cozile de la 6 cepe verzi aprox 80g
  • 5-6 fire de marar proaspat tocat
  • In plus
  • 60g unt topit pentru uns foile de placinta
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
click aici 👇

Mod de preparare

  1. Se pune faina, sarea si apa calduta in vasul pentru framantare. Puneti la inceput 360ml de apa, framantati aluatul apoi daca este cazul mai adaugati inca 20ml de apa. Aluatul se framanta 15min, sau pana cand devine, omogen, neted, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  2. Se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit 20min la temperatura camerei
  3. Se presara putina faina pe planul de lucru, se rastoarna aluatul si se formeaza un rulou
  4. Se portioneaza aluatul, 100g/buc, se vor obtine 10 placinte care mai apoi se framanta sub forma unor bilute
  5. Aluatul pentru placinte astfel format se pune intr-o tava in care se presara in prealabil putina faina, se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la odihit 15min la temperatura camerei
  6. Cat timp aluatul sta la odihnit se pregateste umplutura de branza cu cozi de ceapa verde si marar
  7. Frunzele de ceapa verde se spala apoi se toaca marunt si se amesteca cu branza telemea data pe razatoarea cu gauri mari, tot acum se pune si mararul spalat si tocat. Mararul poate fi pus in toata umplutura de branza sau se poate pune separat doar in cateva placinte
  8. Se pregatesc doua tavi mari in care se presara putina faina sau o fata de masa curata pe care urmeaza sa punem placintele impachetate
  9. Fiecare biluta de aluat se intinde cu sucitorul, aluatul este foarte elastic si se poate lucra usor, foaia de forma unui disc trebuie sa fie subtire, aprox 23cm, apoi se unge cu unt pe toata suprafata si se pune umplutura, o lingura de umplutura pentru fiecare placinta, umplutura se pune in mijlocul foii apoi se aduc marginile spre mijlocul placintei. La aceasta faza aveti doua optiuni, ori pregatiti toate placintele dinainte si va ramane doar sa le prajiti, ori le impachetati pe rand in timp ce placintele se prajesc in tigaie.
  10. Se pune tigaia pe foc(foc mediu) si 3 linguri de ulei, se lasa la incins, apoi se pun doua placinte care se prajesc 4min pe fiecare parte, placintele coapte se scot si se pun pe un prosop de hartie
  11. Daca in timpul prajirii observati urme de faina arsa in ulei, stergeti tigaia, adaugati ulei si continuati prajirea

sursa: retete-culinare-cu-dana-valery.ro