septembrie 27, 2021

CadMere.Ro

Cel mai bun site

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

N-am mai făcut de mult timp șnițele din carne de porc, deși știam foarte bine că acestea sunt cele mai fragede și mai bune. Cu o garnitură adecvată, de cartofi natur, pot spune că meniul acesta a fost foarte gustos și sățios. Și cum nu durează mult prepararea lui, cred că merită făcut mai des, mai ales de către cei care apreciază în mod special carnea de porc. Am pregătit 10 șnițele destul de mari, dar garnitura este doar pentru două porții.

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpă de porc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 4-5 ouă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 4-5 linguri de făină albă
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • Pentru garnitură:
  • 6 cartofi roz
  • sare extrafină
  • 50 grame de unt (opțional)
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Portii: 10Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din carne de porc, cu cartofi natur:

Carnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Cât timp se lasă carnea ca să absoarbă condimentele, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute, în apă cu sare.

Separat se mixează ouăle cu: sare, piper și boia de ardei dulce, după care se adaugă treptat făina albă. Se mixează până ce nu mai rămân cocoloașe, iar compoziția este omogenă.

Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie și când este încins, se adaugă feliile de carne, trecute prin compoziția de ouă și făină. Se rumenesc frumos șnițelele, pe ambele fețe și când sunt gata, se iau cu o paletă și se depun pe un platou în care s-a pus în prealabil hârtie absorbantă, care să ia surplusul de grăsime.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun în farfurii, lângă șnițele. Se pune imediat deasupra lor untul feliat, ca să se topească și să se îmbibe cartofii, se presară pătrunjel tocat, pregătit în prealabil și preparatul se servește cald, de îndată.

TIPS-URI

1

Feliile de carne pentru șnițele nu trebuie să fie foarte groase, ci cam de 1,5 cm.

2

Nu bateți tare carnea, ca să nu se subțieze prea tare și să se usuce la prăjit.

3

Nu adăugați carnea la prăjit, decât atunci când uleiul este încins.

4

Rumeniți frumos șnițelele, pe ambele fețe, în ulei suficient și la foc mic. La foc mare, ar putea rămâne crude, nu s-ar pătrunde, dar s-ar putea arde.

5

La carnea prăjită, garnitura nu trebuie să fie tot prăjită (oricât de mult v-ar plăcea cartofii prăjiți). Cartofii natur sunt cea mai recomandată garnitură, chiar fără unt.

6

Acest fel principal trebuie servit cald, imediat ce a fost preparat.